Laddboxar för din elbil eller laddhybrid

Vi har noggrant utvalt marknadens främsta laddboxar för att möta behoven hos dig som äger en elbil eller laddhybrid. Om du har några funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att bistå dig genom hela processen och säkerställer att du väljer en laddbox som passar perfekt med dina specifika behov och förhållanden. Med vår expertis kan du känna dig trygg i ditt val av laddlösning.

50% avdrag på laddboxar för alla typer av elbilar

Vi erbjuder ett brett utbud av elbilsladdare och med vår expertis inom området guidar vi dig till att välja den perfekta laddboxen som passar både dina specifika behov och din elbil. Vid köp av laddbox inklusive installation erbjuder vi en komplett laddningslösning för elbilar med pålitliga garantier, samt 50% avdrag på kostnaden.

Laddboxar: En snabb och säker lösning för elbilar

Laddboxar är specialdesignad utrustning för att ladda både elbilar och laddhybrider effektivt. De erbjuder en laddningshastighet som är upp till tio gånger snabbare jämfört med standardvägguttag. Dessutom minimerar laddboxar risken för brand på grund av deras förmåga att hantera den höga belastningen som är karakteristisk för elbilsladdning.

Charge Amps Dawn
Ladda bilen hemma

Halva priset på laddbox med installation - 50% avdrag för grön teknik

När du köper en laddbox inklusive standardinstallation kan du dra nytta av 50% skatterabatt genom grönteknikavdraget. Vi utför installationen och fakturerar dig endast för halva priset av både material och arbetskostnader, medan den andra halvan täcks av det gröna teknikavdraget.

Vad utmärker sig mellan en 1-fas och en 3-fas laddbox för elbilar?

En laddbox för elbilar med 3-fas kapacitet erbjuder snabbare laddning jämfört med en 1-fas om bilen stöder detta. Med en 1-fas laddare kan man förvänta sig att ladda ungefär 20 km per timme, medan en 3-fas laddare kan ladda upp till 110 km per timme, beroende på bilmodellen.

Även om din nuvarande elbil endast stöder 1-fas, kan det vara värt att överväga en laddbox med 3-fas stöd för framtida bilköp som kan hantera 3-fas laddning.

Ska man välja en laddbox med fast kabel eller uttag?

Det finns alternativ för laddboxar med fast kabel eller uttag, och båda har sina egna fördelar.

En fast kabel på laddboxen är alltid tillgänglig, vilket sparar dig besväret att hämta en kabel från bilens bagageutrymme.

Med ett uttag kan du använda den kabel som redan finns i bilen, och det ger flexibiliteten att använda olika typer av kablar.

Är lastbalansering en viktig funktion i en elbilsladdare?

Att överväga lastbalansering när man väljer en elbilsladdare är viktigt för att skydda hemmets huvudsäkring och för enkelhet i elbilsanvändningen.

Lastbalansering ser till att elbilen laddar med den ström som är tillgänglig, samtidigt som den säkerställer att hemmets övriga elektriska apparater kan användas utan problem.

Vissa lastbalanseringssystem kan även integreras med solceller för en mer effektiv energianvändning.

Vad påverkar laddtiden för en elbil?

Tiden det tar att ladda en elbil beror på flera faktorer: typen av elbil, laddboxen och dess installation, samt storleken på din huvudsäkring. Därför varierar de potentiella laddtiderna beroende på laddboxens specifikationer.

Laddningstyp Laddeffekt Laddhastighet
Vägguttag 1-fas 10A 2,3 kW 1 mil per timme
Laddbox 1-fas 16A 3,7 kW 2 mil per timme
Laddbox 1-fas 32A 7,4 kW 3 mil per timme
Laddbox 3-fas 16A 11 kW 5 mil per timme
Laddbox 3-fas 32A 22 kW 11 mil per timme

Här kan du läsa mer om laddningstider för elbilar.

Så fungerar det statliga stödet för elbilsladdare hemma

Vid installation av en elbilsladdare i hemmet kan du som privatperson dra nytta av statligt stöd genom grönteknikavdraget. Detta stöd täcker 50% av kostnaderna för material och arbete. När du anlitar oss för att installera din laddbox, hanterar vi hela proceduren och du får avdraget direkt vid betalningen. Observera att det maximala beloppet för grönteknikavdraget är 50 000 kronor per person och år.

chevron-downarrow-right