Ladda elbilen hemma

Orebroladdboxar.se som drivs av Wani EL, erbjuder säker, effektiv och intelligent laddning för elbilar, anpassad för alla typer av hem.

Elbilsladdning hemma

Laddning av elbilar hemma sker ofta genom vanliga hushållsuttag. Detta kan i vissa fall vara en säkerhetsrisk med potentiell brandfara och är dessutom en långsam metod för laddning.

Ett säkrare och mer modernt alternativ är installationen av en hållbar laddningsstation, utförd av kvalificerade elektriker. Sedan årsskiftet 2021, tack vare den nya skatterabatten för grön teknologi, halveras kostnaden för både laddboxen och dess installation.

Att anamma de bästa lösningarna på marknaden för elbilsladdning hemma har aldrig varit lättare!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och tar fram ett förslag.

CTA Header kontakt

Rekommenderade laddboxar hemma

Upptäck vårt utvalda sortiment av högkvalitativa laddboxar för hemmabruk. Varje modell är noggrant testad för att säkerställa pålitlig, effektiv och säker laddning för din elbil. Välj den laddbox som bäst passar dina behov och bidra till en grönare framtid.

Wallbox Pulsar Max

Tuffare än någonsin

Övervaka, administrera och uppdatera via vår molnbaserade portal.

Spara tid och pengar

Ny design som är enkel att installera och minskar tid och kostnad för installation.

Mer om Pulsar Max

Eldon DUO Smart

Full kontroll med molntjänst

Övervaka, administrera och uppdatera via vår molnbaserade portal.

Säker RFID-identifiering

Med RFID-taggar vet du alltid vem som har tillgång till din laddbox.

Mer om Eldon DUO Smart

Laddboxar och laddstolpar för hemmabruk

Laddboxar och laddstolpar för hemmet har utvecklats enormt, kombinerande överkomliga priser med avancerad teknik. Hos oss kan du upptäcka framtidens laddlösningar och redan idag hitta den laddbox som passar perfekt till din bil. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att välja rätt produkt som möter både dina behov och din bils specifikationer, och därmed ta ett steg närmare en hållbar och teknologiskt framåtblickande livsstil.

Hur går det till?

Vi på Wani EL specialiserar oss på att göra installationen av din hemmaladdbox enkel och bekymmersfri. Följ med oss steg för steg genom vår anpassade process, utformad för att ge dig en säker och effektiv laddningslösning för din elbil hemma. Din resa mot en grönare framtid börjar här.

1

Insamling av information

Efter att du har gjort din offertförfrågan, kommer vi att skicka dig komplett underlag för din förfrågan. Ofta kontaktar vi dig personligen för att samla in nödvändig information som krävs för installationsprocessen.

2

Planering av installationsdatum

Efter insamling av information och ett godkännande från dig kommer en av våra elektriker att kontakta dig för att stämma av en lämplig tid för installationen. Under detta samtal kan du också ta upp eventuella tekniska frågor som rör installationen.

3

Utförande av installation

Vår elektriker kommer på den överenskomna dagen för att genomföra installationen av din laddbox. Om du har några frågor, både före och efter installationen, är du välkommen att kontakta oss direkt på WaniEL.

Ladda bilen hemma med en laddbox

Laddning av elbilar hemma med en laddbox är inte bara snabbt och säkert, utan även smart.

Nuvarande laddboxar är fulla av innovativa funktioner. De är uppkopplade så att du enkelt kan övervaka elanvändningen. Föreställ dig att kunna styra när bilen ska laddas under dagen eller fjärrlåsa laddkabeln via en app.

Dessutom erbjuder vissa laddboxar ännu mer avancerade alternativ. De kan till exempel automatiskt ladda din bil under tider då elanvändningen är lägre eller elen är billigare, vilket gynnar både dig och det svenska elnätet. En annan spännande möjlighet är att göra din laddbox tillgänglig för allmänheten och tjäna pengar på laddningen!

Fördelarna med en egen laddbox hemma

En laddbox hemma till din elbil säkerställer en säker laddning som är tillförlitlig och snabb. Men det finns lite du behöver veta om laddning av elbil hemma.

Oftast så får man med en laddare till sin nya elbil eller elhybrid. Så många frågar sig varför lägga pengar på en dedikerad elbilsladdare eller laddbox hemma?

Det finns flera fördelar med en laddstation hemma. Några stora fördelar är:

  • Ladda effektivt
  • Ladda snabbare
  • Ladda säkert med lastbalansering

Med en laddare som medföljer bilen (med Mode 2-kabel) som kopplas till ett vanligt vägguttag begränsar laddningen till 10A. Detta är cirka 2,3kW. Med en dedikerad laddbox som är fast installerad utnyttjar du kapaciteten fullt ut och även batteriets fulla kapacitet. Detta medför snabb laddning där du inte behöver vänta längre än nödvändigt för att få din bil fulladdad.

En laddbox har en säkrare elöverföring och meddelar eventuella fel och vid allvarliga fel som överbelastning av elnätet stoppas laddningen vilket förhindrar alvarligare olyckor som elbrand. Äve när laddningen är batteriet är färdigladdat så stoppas laddningen vilket minskar elförbrukning samt skonar bilens batteri.

En installation ska utföras av certifierad elektriker och uppfylla stränga krav på elsäkerhet. Bland annat ska en elbilsladdare ha en jordfelsbrytare, dedikerad fas och DC-brytare.

Det finns olika sorters laddboxar med olika kontaktdon för bilen. Det finns även laddboxar som saknar en fast laddkabel och har en typ-2 kontakt där du ansluter din laddkabel till laddboxen.

Denna lösning rekommenderas till hushåll som har elbilar med olika laddanslutningar på bilarna. Exempelvis har bil en anslutning typ-1 och bil två har anslutning typ-2. Detta ger då möjligheten till att bruka samma laddbox för båda bilarna.

Installera en laddbox hemma

Oavsett om man skaffar eller redan äger en elbil eller laddhybrid, kan det inte bli mer bekvämt än att äga egen laddbox. Det underlättar dina möjligheter att nyttja bilen fritt oavsett om et är en kortare eller längre resa, så har du alltid din bil redo. Beställ din egen laddbox hos oss och vi installerar och färdigställer allt för att du ska få det så bekvämt som möjligt från kontakt till laddning.

Detta ingår i vår standardinstallation

  • Montering av certifierad elektriker
  • 3-fas installationskabel mellan din elcentral och laddpunkt
  • Anpassad avsäkring
  • 1 håltagning i gips alternativt trä
  • Funktionskontroll och driftsättning
  • Vi städar efter oss
  • Genomgång av handhavande med dig

Vanliga frågor om egen laddbox hemma

Får man installera laddbox själv?

Nej. Det är en fast installation som måste utföras av behörig elektriker.

Hur lång tid tar installationen?

Ett exakt svar är svårt att ge då alla installationer är individuellt anpassade efter förutsättningar. Men det brukar i normala fall endast ta ett par timmar.

Behöver huvudsäkringen ändras?

Oftast kan man klara sig på en vanlig 16A säkring om laddboxen har lastbalansering. Om inte så brukar vi rekommendera att säkra upp i elcentral för att inte säkringen ska gå.

Hur fungerar det med bidrag?

Vid installation av laddbox hemma i radhus eller villa är allt material och arbete avdragsgillt som Grön Teknik. Detta täcker 50% av allt material och arbete inklusive laddboxen. När vi på Wani EL installerar din laddbox så görs avdraget direkt på din faktura. Avdraget är på maximalt 50 000 kr per person och år.

chevron-downarrow-right