Vi installerar laddboxar till BRF

Nu har synen av elbilar blivit vanlig i Sverige. I takt med detta är det många laddboxar och laddstolpar som saknas för att ladda elbil.

Att kunna erbjuda boende i bostadsrättsföreningar en lösning integrerad hemma underlättar det för boende och gör bostadsrättsföreningen mer attraktiv.

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi er och tar fram ett förslag tillsammans som passar er bostadsrättsförening.

CTA Header BRF/Samfällighet

Att tänka på när ni investerar i laddboxar för bostadsrättsföreningen

En laddstolpe eller laddbox är en plats med en eller flera uttag där elbilen kan laddas i anslutning till en parkering.

Elbilsladdare för bostadsrättsförening rekommenderas att vara uppkopplade för en bekvämare drift för er som förening. Våra laddboxar är anpassade för utomhus- och inomhusbruk. Finns med både Typ 1 och Typ 2 anslutning. Vi har både med fastmonterad kabel eller uttag.

Typ 2 är nu standard i EU och Typ 1 användes på amerikanska och asiatiska bilar. Men Typ 2 har nu också blivit en standard för asiatiska bilar. När du har en uppkopplad laddare med en dynamisk lastbalansering blir lösningen mer flexibel och du får bättre överblick när du har många laddplatser.

Rekommederade laddboxar för BRF

Eldon DUO Smart - BRF

Full kontroll med molntjänst

Övervaka, administrera och uppdatera via vår molnbaserade portal.

Säker RFID-identifiering

Med RFID-taggar vet du alltid vem som har tillgång till din laddbox.

Elegans och flexibilitet

Upptäck Eldon Duo, stilrent utformad med svart strukturlackerad plåt, kombinerad med maximal flexibilitet för användaren. Välj mellan 1-fas eller 3-fas och om du önskar uttag av typ 2 eller fast kabel.

Mer om Eldon DUO Smart

GARO Entity Pro - BRF

Den perfekta laddboxen

Med sin minimalistiska design och kraftiga mjukvara är GARO Entity Pro den perfekta lösningen till din arbetsplats.

Flexibel montering

GARO Entity Pro kan du installera på både vägg och stolpe och vi erbjuder smarta lösningar för montering både inomhus och utomhus.

Skala upp efter behov

Att på förhand veta hur många laddboxar som krävs för att täcka det framtida behovet på en arbetsplats kan vara svårt. Med GARO Entity Pro kan du därför skala upp när dina behov förändras.

Mer om GARO Entity Pro

GARO Twin - BRF

Säkrar effektiv laddning

Med Twin går det att ladda två bilar samtidigt på ett enkelt, säkert och effektivt sätt, utan att överbelasta fastighetens säkringar.

Skalbar laddbox

Kan gruppkopplas upp till 32 laddpunkter, fritt kombinerad med GARO laddbox­.

Anppasningsbar montering

GARO Twin kan monteras på både vägg och stolpe och vi erbjuder smarta lösningar för montering både inomhus och utomhus.

Mer om GARO Twin

Installationen för en BRF

Att installera laddstolpar skapar inte bara möjligheter till at ladda bilen hemma i bostadsrättsföreningen. Du kan ta betalt för laddningen som sänker återbetalningstiden samtidigt som det skapar en naturlig inkomst till föreningen.

En svensk bilist körde drygt 1 100 mil föregående år enligt Trafikanalys. Snittförbrukningen är cirka 2 kWh/mil och andelen som laddas hemma är drygt 70% när CTEK gjorde sin nationella undersökning Sverige Laddar.

Detta innebär att det laddas cirka 1540 kWh per år. I en bostadsrättförening sätter ni själva priset för laddning per kWh. Generellt brukar priset sättas på allt mellan 1 – 2,3 kr/kWh. Detta innebär en intäkt till föreningen på cirka 1 540 – 3 242 kronor per uttag och år.

Beroende på bil och laddstation tar det olika lång tid att ladda en elbil. Hemma där bilen oftast kan stå längre tid passar det en så kallad normalladdning bäst. Med normalladdning sker laddningen av en elbil med 230V på 1-fas med 16A vilket ger minst 2 mil per timme. Medan 400V på 3-fas med 16A ger cirka 5 mil per laddad timme.

FAQ:s

Behöver vi ett bygglov för att installera våra laddstolpar?
För att installera laddstolpar behövs inget bygglov. Men om ni önsar anlägga nya parkeringar eller väderskydd ovan laddstationerna så kan det vara ett krav.

Vilken laddbox passar vår BRF bäst?
Det är inget vi kan besvara rakt av. Det är era behov och förutsättningar som avgör detta. Kontakta oss så skall vi hjälpa dig med att se över vilken laddbox ni bör välja.

Är det ett krav med laddstolpar i BRF?
Nej detta är inget krav idag. Men regeringen har föreslagit nya regler kring kraven vilket kan medföra ett lagkrav i framtiden på laddstolapar i bostadsrättsförening.

Bidrag för laddstolpar i bostadsrättsförening

En bostadsrättsförening kan enkelt via Naturvårdsverket ansöka om bidrag vid investering i laddstolpar. Bidraget är på 50% av totalkostnaden för allt material och arbete. Men med maximalt tak på 15 000 kronor per laddstolpe.

Så länge medel finns så är det öppet med att ansöka.

Vi hjälper dig med ansökan vid behov och det är möjligt att ansöka om bidraget upp till 6 månader efter att er bostadsrättsförening installerat laddstolparna. Men enklast och säkrast är att ansöka innan ni påbörjar er investering.

Steg-för-steg till bidrag från Naturvårdsverket för laddstolpar

  1. Gör ansökan om investeringsstödet på Naturvårdsverkets E-tjänst.
  2. När ni får bidraget beviljat har ni 9 månader på er att slutföra installationen av era laddstolpar.
  3. Efter att installationen är färdigställd har ni 3 månader på er att begära in utbetalning.

Vi på Wani EL är er kompletta leverantör av laddbilslösning

Vi har utfört elinstallationer sedan starten 1969. Vi är certifierade elektriker med full behörighet.

För elbilsladdare arbetar vi endast med välkända varumärken som Defa, CTEK och många till. Vi erbjuder bostadsrättsföreningar en av marknadens bästa integrationer av betallösningar för laddplatser där era laddande gäster betalar för sin laddning vilket gynnar hela er BRF.

Kontakta oss på Wani EL för en förutsättningslös analys av era behov och möjligheter i dagsläget.

Be om en offert för din framtida elbilsladdning

Offertförfrågan