Vi installerar laddbox hemma hos dig

Vi levererar och installerar laddboxar som passar just ditt hem. Med vår kompetens och erfarenhet får du en laddlösning för din elbil som du kan lita på.

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och tar fram ett förslag.

CTA Header kontakt

Behöver du säkra upp? Vilken maxeffekt ska din elbilsladdare ha? Var ska den placeras? Det är mycket man ska tänka när man ska installera en laddslösning för hemmabruk. Men med oss på Wani EL som har en helhetslösning med marknadsledande produkter och elektriker med rätt kompetens under ett och samma tak blir allt så mycket lättare.

Att fråga sig innan köp av en laddbox för hemmabruk

Med en laddbox för elbil hemma kommer du idag långt på din färd. Men det finns några saker att tänka på innan man installerar en laddbox. Man måste tänka på sina nuvarande behov och planera för behov i framtiden.

Även vilken som bäst lämpar sig för dina behov och krav. Laddboxarna som finns på marknaden idag har flera saker gemensamt men också flera som skiljer sig åt. Olika varumärken har också olika design och utförande.

Charge Amps Aura samt Wallbox Pulsar Plus som exempel, är båda laddboxar som är välutvecklade, genomtänkta och håller lång tid framöver i kvalitet och behov. Men allt varierar beroende av om du har en eller flera bilar. Om du kan montera i skyddat läge eller endast i utsatt läge.

Innan du bestämmer dig behöver du veta om du behöver dubbla uttag för att ladda två bilar samtidigt eller endast ett uttag. Behöver du ta emot data trådlöst för att behändigt se all information och laddstatus i mobilen?

Rekommenderad laddbox hemma

Wallbox Pulsar Max - Hemma

Tuffare än någonsin

Konstruerad och designad för att användas både inom- och utomhus. Med skyddsklass IP55 och IK10.

Spara tid och pengar

Ny design som är enkel att installera och minskar tid och kostnad för installation.

Kompatibel med solcellsladdning

Använd intuitiv schemaläggning eller ladda med solenergi för att undvika höga energipriser.

Mer om Pulsar Max

Installera en laddbox hemma

Oavsett om man skaffar eller redan äger en elbil eller laddhybrid, kan det inte bli mer bekvämt än att äga egen laddbox. Det underlättar dina möjligheter att nyttja bilen fritt oavsett om et är en kortare eller längre resa, så har du alltid din bil redo. Beställ din egen laddbox hos oss och vi installerar och färdigställer allt för att du ska få det så bekvämt som möjligt från kontakt till laddning.

Detta ingår i vår standardinstallation

  • Montering av certifierad elektriker
  • 3-fas installationskabel mellan din elcentral och laddpunkt
  • Anpassad avsäkring
  • 1 håltagning i gips alternativt trä
  • Funktionskontroll och driftsättning
  • Vi städar efter oss
  • Genomgång av handhavande med dig

Snabba FAQ

Får man installera laddbox själv?
Nej. Det är en fast installation som måste utföras av behörig elektriker.

Hur lång tid tar installationen?
Ett exakt svar är svårt att ge då alla installationer är individuellt anpassade efter förutsättningar. Men det brukar i normala fall endast ta ett par timmar.

Behöver huvudsäkringen ändras?
Oftast kan man klara sig på en vanlig 16A säkring om laddboxen har lastbalansering. Om inte så brukar vi rekommendera att säkra upp i elcentral för att inte säkringen ska gå.

Hur fungerar det med bidrag?
Vid installation av laddbox hemma i radhus eller villa är allt material och arbete avdragsgillt som Grön Teknik. Detta täcker 50% av allt material och arbete inklusive laddboxen. När vi på Wani EL installerar din laddbox så görs avdraget direkt på din faktura. Avdraget är på maximalt 50 000 kr per person och år.

Fördelarna med en laddbox hemma

En laddbox hemma till din elbil säkerställer en säker laddning som är tillförlitlig och snabb. Men det finns lite du behöver veta om laddning av elbil hemma.

Oftast så får man med en laddare till sin nya elbil eller elhybrid. Så många frågar sig varför lägga pengar på en dedikerad elbilsladdare eller laddbox hemma?

Det finns flera fördelar med en laddstation hemma. Några stora fördelar är:

  • Ladda effektivt
  • Ladda snabbare
  • Ladda säkert med lastbalansering

Med en laddare som medföljer bilen (med Mode 2-kabel) som kopplas till ett vanligt vägguttag begränsar laddningen till 10A. Detta är cirka 2,3kW. Med en dedikerad laddbox som är fast installerad utnyttjar du kapaciteten fullt ut och även batteriets fulla kapacitet. Detta medför snabb laddning där du inte behöver vänta längre än nödvändigt för att få din bil fulladdad.

En laddbox har en säkrare elöverföring och meddelar eventuella fel och vid allvarliga fel som överbelastning av elnätet stoppas laddningen vilket förhindrar alvarligare olyckor som elbrand. Äve när laddningen är batteriet är färdigladdat så stoppas laddningen vilket minskar elförbrukning samt skonar bilens batteri.

En installation ska utföras av certifierad elektriker och uppfylla stränga krav på elsäkerhet. Bland annat ska en elbilsladdare ha en jordfelsbrytare, dedikerad fas och DC-brytare.

Det finns olika sorters laddboxar med olika kontaktdon för bilen. Det finns även laddboxar som saknar en fast laddkabel och har en typ-2 kontakt där du ansluter din laddkabel till laddboxen.

Denna lösning rekommenderas till hushåll som har elbilar med olika laddanslutningar på bilarna. Exempelvis har bil en anslutning typ-1 och bil två har anslutning typ-2. Detta ger då möjligheten till att bruka samma laddbox för båda bilarna.

Be om en offert för din framtida elbilsladdning

Offertförfrågan